Mobiliteit is een thema dat actueel is en blijft. De groeiende bevolking en druk op het milieu zijn belangrijke factoren die dwingen tot innovatie. Niet voor niets zijn er zoveel startups en scale-ups binnen dit domein actief. Fact Based voert regelmatig onderzoek uit binnen de categorie mobiliteit en die expertise delen we graag. Inzichten die we met jou kunnen delen wanneer jij als startup, scale-up succesvol wil zijn in deze categorie. Meer weten? Mail: info@factbased.nl of bel: 06-36287443.

Corona zorgt voor ander vervoergebruik (augustus 2020)

Het Corona-virus heeft tot een ander gebruik van vervoermiddelen geleid. Door een toename in thuiswerken is de filedruk enorm verminderd. 44% van de mensen die voor de Coronacrisis last hadden van files vinden de situatie dan ook sterk verbeterd. Ook in het openbaar vervoer is het een stuk rustiger. Deels vanwege het thuiswerken, maar ook deels omdat de mondkapjesplicht mensen er in sommige gevallen van af houdt om het openbaar vervoer te gebruiken. 26% van de consumenten die wel eens met het openbaar vervoer reizen vindt het dragen van een mondkapje een probleem. Van alle vervoermiddelen die we gebruiken is de daling voor het openbaar vervoer het sterkst. De gewone fiets of de elektrische fiets wordt iets vaker gebruikt dan voor de Corona-uitbraak.

 

100 op de snelweg vinden de meeste mensen prima (april 2020)

Via het Trendpanel onderzochten we de mening van consumenten over auto rijden. 56% vindt het prima dat er nog maar maximaal 100 gereden mag worden, 24% vindt dat geen goede ontwikkeling. Het bijbouwen van meer snelwegen wordt door 23% van de bevolking gesteund, liever zien we dat de overheid investeert in extra spoorlijnen (45%). 41% van de mensen zou het fijn vinden dat de binnensteden van de grootste Nederlandse steden autovrij zijn, 20% vindt dat geen goed idee.